naglowek.jpg
 
Dziś jest: Sobota, 15-12-2018
Imieniny: Celiny, Ireneusza, Niny
Portal
Zagraniczne staże uczniowskie
29-11-2018

Informujemy, iż wszystkie informacje dotyczące projektu pn. „Zagraniczne staże uczniowskie” znajdują się na stronie

http://www.zszdwola.cba.pl/joomla/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=15&Itemid=50

 



23-03-2018


W ramach projektu „Zagraniczne staże uczniowskie” ostatnia grupa 20 uczniów Technikum Hotelarskiego oraz Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół im.K.Kałużewskiego i J.Sylli wzięła udział w stażu w Hiszpanii w dniach 28.01. - 17.02.2018.

 

Uczestnicy projektu mieszkali w Ubedzie i odbywali praktyki w restauracjach Pastelería Vandelvira i Museo de la tapa oraz hotelach: Hotel Ordóñez Sandoval, Hostal Aznaitín, Hotel Campos de Baeza, Hotel La Paz, Hotel Palacio Las Manillas, Hotel MS Palacio de Úbeda 5*, Hotel María de Molina, Hotel Zenit el Postigo, Hotel Puerta de la Luna, Hotel Fuentenueva, Hotel RL Ciudad de Ubeda.

 

Zrealizowany został kurs języka hiszpańskiego oraz program kulturowy: wycieczka do Kordoby i zwiedzanie Ubedy.

 

Udział w projekcie zapewnił uczestnikom zdobycie międzynarodowego doświadczenia potwierdzonego certyfikatami oraz możliwość rozwoju osobistego poprzez poznanie historii i kultury Hiszpanii. Mieszkanie i praca za granicą wpłynęły na rozwój kompetencji językowych uczestników i umiejętność pracy w zespole.

 

Projekt realizowany jest w okresie 01.06.2016 r. - 31.05.2018 r. w ramach Programu ERASMUS+ ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Na realizację projektu szkoła pozyskała 131 636,00 euro.

 

 


07-06-2016


Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji – Narodowa Agencja Programu Erasmus+ zatwierdziła do realizacji ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego projekt pn. „Zagraniczne staże uczniowskie”. Wartość finansowa projektu to 131 636,00 euro (wartość w złotych 582 818,39). Projekt całościowo finansowany jest ze środków Unii Europejskiej.

 

Projekt skierowany jest do 60 uczniów w zawodach technik hotelarstwa i technik żywienia i usług gastronomicznych oraz 6 opiekunów. Uczniowie wraz z opiekunami w trzech grupach wyjadą do Włoch i Hiszpanii. Wyjazdy planowane są w terminach: Rimini (Włochy) – 16.01 - 05.02.2017 r., Hiszpania – 06.08 – 26.08.2017 r., Ubeda (Hiszpania) – 28.01 – 17.02.2018 r. Podczas wyjazdów uczniowie pracować będą w hotelach i restauracjach.

 

Celem projektu jest podniesienie jakości szkolnictwa zawodowego, poszerzenie wiedzy, umiejętności i kompetencji zawodowych, ułatwienie startu zawodowego przyszłych hotelarzy i gastronomów, potwierdzenie efektów certyfikatami i dokumentem Europass Mobilność. Projekt wspiera również rozwój kompetencji językowych, społecznych i kulturowych.

 

Okres realizacji projektu obejmuje: 01.06.2016 r. – 31.05.2018 r.    

PDF
DRUKUJ
POWRÓT
banerbox3.png
banerbox1.png
banerbox2.png
Bzyliszek lipiec 2014 rok OK wer Cor 9 (2).JPG
Beznazwy-1.jpg
baner_250_250.jpg
zajawka.jpg
co gdzie kiedy.jpg
baner niska jakość.jpg
ZIP-logo-300x263.jpg
baner_right1.png
baner_right3.png
bez tytułu.JPG
EDUKACJA.pdf.01.jpg
paragrafy.jpg
b2.png
logo zw.jpg
logo_promuje_lodzkie do plakatu.jpg